Με χαρά ανακοινώνουμε την συνεχιζόμενη επιτυχή εκπαίδευση σε συνεργασία με το ΤΕΙ ΑΜΘ– Roadmap για έξυπνες πόλεις και έξυπνες εφαρμογές, 23-25 Απριλίου 2018, Καβάλα

Δημοσιεύτηκε από τον/την admin στις

   

Έξυπνη πόλη: Η εξέλιξη της έξυπνης πόλη πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τη γεωγραφική θέση και την γεωγραφία/χωροταξία της περιοχής. Κάθε πόλη διαφέρει βάση των χαρακτηριστικών, της ιστορίας και του πολιτισμού της. Η ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας δημιούργησε πλέον τις κατάλληλες συνθήκες για τις πόλεις για να  γίνουν «πιο έξυπνες».

Οι έξυπνες πόλεις συνδυάζουν γεωγραφικά δεδομένα με δημογραφικές και επιχειρηματικές πληροφορίες, μετατρέποντας τα μαζί με ροές εργασίας σε ένα ευφυές πληροφοριακό οικοσύστημα, επιτρέποντας στους υπεύθυνους να ανταποκριθούν γρήγορα και άμεσα λαμβάνοντας τις σωστές αποφάσεις.

Διαχείριση Υποδομών

Η σωστή διαχείριση της διαρκώς αναπτυσσόμενης και μεταβαλλόμενης υποδομής μιας πόλης απαιτεί σύστημα διαχείρισης χωρικών πληροφοριών.

Πολεοδομικός σχεδιασμός – διαχείριση 

Σύνθεση δεδομένων και μετατροπή σε επιχειρηματική ευφυΐα για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και συμβολή στον προγραμματισμό της βιώσιμης ανάπτυξης.

Συμμετοχή πολιτών – ενεργοποίηση

Ενδυναμώστε τους πολίτες να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην κοινότητα και να συνεργαστούν με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε αστικά θέματα.

Οι έξυπνες πόλεις αντιμετωπίζουν μια πληθώρα προκλήσεων και προκλήσεων διαφάνειας. Μεταξύ αυτών είναι η διαχείριση και ο προγραμματισμός του φωτισμού, των μεταφορών, της οικονομικής ανάπτυξης, των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και των συνολικών λειτουργιών της πόλης. Τα Hexagon Smart M.Apps παρέχουν απλουστευμένη  επιχειρησιακή ευφυΐα βασισμένη στη θέση (location-based business intelligence apps)  για χρήση από τον υπεύθυνο χωρίς να χρειάζεται να είναι GIS expert. Οι λύσεις συμβάλουν στη βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη, στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στην βελτίωση της ευαισθητοποίησης και της παραγωγικότητας. Αποτέλεσμα είναι η διασφάλιση υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε μια πόλη που αντιμετωπίζει την κλιματική αλλαγή – παρακολουθεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, ενημερώνει τους πολίτες και αναπτύσσεται οικονομικά.

 

Η τριήμερη εκπαίδευση πραγματοποιείτε από τους συναδέλφους της εταιρείας μας κ. Ε. Μαλτέζο & Κ. Αποστολόπουλο και εστιάζει στα παρακάτω θέματα:

Δευτέρα 23/4/2018:

  • Smart Cities: Ευρωπαικά παραδείγματα και προοπτικές – Παραδείγματα από τον Ελληνικό χώρο
  • Παρουσίαση εφαρμογής Hexagon Incident Analyzer Suite

Τρίτη 24/4/2018:

  • Προτάσεις υλοποίησης Smart Applications
  • Εισήγηση χρηματοδοτικών εργαλείων

Τετάρτη 25/4/2018:

  • Εφαρμογές 3Δ οπτικοποίησης και ανίχνευσης αντικειμένων
  • Εφαρμογές ανίχνευσης μεταβολών

 

 Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

 

           

             

Μετάβαση στο περιεχόμενο