Η Geosystems Hellas, ως συντονιστές του έργου OCEANIDS, διοργάνωσε και συμμετείχε στο διήμερο Kick-off Meeting του έργου

Δημοσιεύτηκε από τον/την admin στις

Το διήμερο kick-off Meeting του έργου του έργου Oceanids πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 και την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 στο ξενοδοχείο Parthenon στην Αθήνα. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Geosystems Hellas, ως εταίρος υπεύθυνος για το συντονισμό, την αξιοποίηση και άλλες τεχνικές εργασίες του έργου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όλοι οι εταίροι του έργου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τους οργανισμούς τους, τη συμμετοχή τους στο έργο και το αντικείμενο των εργασιών τους. Επιπλέον, μια πραγματικά λεπτομερής παρουσίαση των λιμένων που λειτουργούν ως τελικοί χρήστες του έργου Oceanids, έδωσε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να μάθουν για τις προκλήσεις και τις ανάγκες τους.

Στις 12 Δεκεμβρίου, αξιόλογοι προσκεκλημένοι τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους και συνέβαλαν στη συνάντηση με τις δηλώσεις τους. Μετά το πρωινό καλωσόρισμα από την οικοδέσποινα, κα Μπέττυ Χαραλαμποπούλου, ο Federico Porra από τη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τίμησε την εκδήλωση με ένα διεισδυτικό καλωσόρισμα, δίνοντας έμφαση στις πολιτικές για την κλιματική αλλαγή. Αρχικά πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του οράματος του OCEANIDS από την κ. Μπέττυ Χαραλαμποπούλου. Αυτό έδωσε στο κοινό την ευκαιρία να κάνει μια 20λεπτη κατάδυση στο φιλόδοξο όραμα του OCEANIDS, θέτοντας στέρεα θεμέλια για τις προσπάθειές μας. Κατά τη διάρκεια του kick-off meeting, εκπρόσωποι από διάφορους εταίρους παρουσιάστηκαν και παρουσίασαν τους ρόλους τους, προωθώντας τη βαθύτερη κατανόηση της συνεισφοράς του καθενός. Επιπλέον, ο κ. Barrio Alonso, Διαχειριστής του Έργου, έριξε φως σε κρίσιμες πτυχές της διαχείρισης του έργου, εξασφαλίζοντας μια εξορθολογισμένη προσέγγιση. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε από τους επικεφαλής των Πακέτων Εργασίας μια επισκόπηση των Πακέτων Εργασίας 1 και 6, συμπεριλαμβανομένων των καθηκόντων τους. Εκπροσωπώντας την GSH, η Ειρήνη Μαρίνου παρείχε λεπτομερή επισκόπηση των πτυχών διαχείρισης του έργου στο πλαίσιο του ΠΕ1 και ο Γιώργος Δασκαλόπουλος μοιράστηκε πληροφορίες σχετικά με τις στρατηγικές αξιοποίησης του έργου. Τα εκλεκτά μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής, ο Δρ Sagi Dalyot, TECHNION, Crowdsourcing and citizen science on usability aspects of GIS, Spatial Data Infrastructure (SDI) and environmental information και ο Δρ Γιαννακόπουλος Χρήστος, RESEARCH DIRECTOR, Institute for Environmental Research and Sustainable Development (IERSD), απηύθυναν τους χαιρετισμούς τους και μοιράστηκαν την τεχνογνωσία τους, προσθέτοντας τεράστια αξία στις συζητήσεις μας.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της ολομέλειάς μας, οι εταίροι εμβάθυναν βαθύτερα στην καρδιά του έργου Oceanids, διερευνώντας κρίσιμες συνιστώσες του έργου. Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με την παρουσίαση του Πακέτου Εργασίας 2, με επίκεντρο τον εντοπισμό και τη δέσμευση των ενδιαφερόμενων μερών. Επιπλέον, υπήρξε μια ενδιαφέρουσα συνεδρία για τα ΠΕ3 και ΠΕ4, όπου συζητήθηκαν οι βασικές τεχνολογικές ενότητες που είναι απαραίτητες για την ομοσπονδιοποίηση και την επιμέλεια δεδομένων και υπηρεσιών, καθώς και για την ανάπτυξη εργαλείων και εφαρμογών με γνώμονα τον χρήστη στο πλαίσιο του Oceanids.

Αυτό συμπληρώθηκε από τον Χρήστο Κοντόπουλο (GSH), ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις για την εφαρμογή του συστήματος υποστήριξης αποφάσεων του έργου Oceanids (DSS) που θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο του WP4. Επιπλέον, παρουσίασε το WP5, του οποίου ηγείται η GSH, σχετικά με τα εργαλεία και τις εφαρμογές του OCEANIDS σε δραστηριότητες επικύρωσης πεδίου.

Η ημέρα έκλεισε με μια ανοικτή συζήτηση όπου πραγματοποιήθηκαν γόνιμες ανταλλαγές απόψεων. Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις πετάχτηκαν, πυροδοτώντας διεισδυτικές συζητήσεις που βελτίωσαν τη συλλογική μας κατανόηση και το όραμά μας για την πορεία του έργου.

Η Geosystems Hellas έχει την τιμή να συντονίζει ένα έργο όπως το Oceanids. Το έργο Oceanids είναι έτοιμο να επηρεάσει σημαντικά την πράσινη και γαλάζια ανάπτυξη μέσω των καινοτόμων λύσεών του, προωθώντας πρακτικές βιωσιμότητας και διατήρησης στην κοινωνία. Εκτός από την κοινωνική του επιρροή, το έργο Oceanids αναμένεται να συμβάλει στον παράκτιο κόμβο Copernicus, ενισχύοντας τα δεδομένα και τις γνώσεις που είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση και τη διαχείριση των ακτών.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα της Geosystems Hellas.

Κατηγορίες: Τελευταία Νέα

Μετάβαση στο περιεχόμενο